Delite vsebino z vašimi prijatelji:

 

Majhna ekipa z velikim srcem
Ekipa, ki že več kot 23 let ustvarja oddajo Štiri tačke je majhna, ima pa veliko veselja in ljubezni do živali. To pa šteje več kot kaj drugega.

Srce ekipe sta:
Nataša Bešter – avtorica in voditeljica
Dino Bešter – snemalec in montažer

 

 

Štiri tačke v šoli in na radiu 
Nataša je bila prva iz družine Bešter, ki je začela leta 1995 na televiziji TV 3 delati oddajo o živalih in naravi Štiri tačke. Pred tem je bila skoraj 15 let učiteljica razrednega pouka in je svoje učence učila tudi ljubezni do narave in živali. V njenjem krožku Štiri tačke je bilo največ učencev, iz vseh razredov. Spoznavali so različne živali, gledali so vse filme o vseh kužkih, ki so bili posneti, pripravljali so razstave živali in vstopnino namenili azilom za izgubljene in zavržene kužke in muce. Pripravljali so tudi tekmovanja v zbiranju pločevink s pasjo in mačjo hrano, na koncu pa je Nataša organizirala izlet za vse učence, ki so pri tem sodelovali in nabralo se jih je za tri avtobuse. Odšli so v mariborski azil, kjer so spoznali živali, ki so takrat bivale v njem in bili zadovoljni, da so jim lahko pomagali …

 

Bobi, Jaka, Čenča, Yuki, Tisa, Zoya, Bajka in Hana
Ko so Nataši potem ponudili vodenje oddaje o živalih na televiziji TV 3, je bila presrečna, saj je bila že od majhnega velika ljubiteljica narave in živali, televizijske izkušnje pa je tudi že imela, saj je honorarno vodila oddaje na TV Sloveniji 3×3. Oddaje Štiri tačke se je razveselila tudi zato, ker je bila že od malega zaljubljena v vse kužke na tem svetu. Dokler ga niso imeli doma, je pazila vse sosedove in ker so starši videli, da ne bo šlo drugače, so popustili. Tako je v Natašino otroštvo, pri njenih desetih letih prišel mešanček Bobi, s katerim je odraščala. Ko je umrl, so ga pokopali in njegov grobek je Nataša še dolgo obiskovala. Kasneje je za “barufe” v njeni družini skrbel nemški ovčar Jaka.

 

 

Ko sta si Nataša in Dino ustvarila svojo družino, sta kljub mladosti in dojenčici Ani poskrbela , da je v njihovi družini vedno prebivala tudi kakšna živalca. Najprej muca Čenča, ki je bila v veliko veselje vsem, predvsem pa Ani, še posebej takrat, ko je imela štiri mladičke. Kasneje je v družino Bešter prišla kokeršpanjelka Yuki, ki je bila njihova kar enajst let. Tudi Yuki je imela enkrat sedem mladičkov in Nataša je takrat napisala tudi luštno knjigico Mala kokeršpanjela Lady pripoveduje.

 

Po selitvi v hišico na Katarino pa je postala članica družine še bernka Tisa, ki je v življenje Nataše, Ane in Dina prinesla neizmerno veliko veselja in pozitivne energije … Čez pet let pa je po naključju postala Beštrova še mala navihanka Zoya.

 

 

Tisa je bila stara deset let, ko je na veliko žalost vseh Beštrovih, odšla med zvezdice. Eno leto kasneje je v njihovo hišo prinesla veselje Tisina pravnukinja Bajka. Z Zoyo sta takoj postali prijateljici. Po Bajkini smrti je prišla v hišo nova maskota oddaje, bernka Hana, ki je kmalu osvojila številna srca gledalcev oddaje Štiri tačke.

 

 

Nataši sta se kmalu pridružila še Ana in Dino 
Pri ustvarjanju televizijskih oddaj sta se Nataši kmalu pridružila tudi hči Ana (takrat je imela 16 let) in mož Dino kot snemalec in kasneje tudi montažer oddaj.

 

 

Ana
Ana je prve izkušnje pred mikrofonom dobivala že kot triletna deklica, ko je z mamico večkrat sedela v radijskem studiu, kjer je Nataša honorarno delala. Ana je kmalu začela sodelovat v otroških oddajah in mikrofon ji je postal zelo domač.Zato tudi pred kamerami ni imela nikoli treme in je vse pogovore suvereno izpeljala.
Najprej je pripravljala nagradna vprašanja, potem se je lotila samostojnih prispevkov in nato je postala še montažerka. Ana je kasneje postala tudi voditeljica znanih in uspešnih televizijskih oddaj ( Naš vrt, Pomagajmo otrokom, Kako kuhajo znani Slovenci, Znani in zanimivi, Avantura, RazGibanica, RazGibanica s čustvi ). Oddaja Avantura je bila nekajkrat nominirana za Viktorja, leta 2008 ga je tudi prejela, kar je bilo za celotno ekipo veliko priznanje ( www.avantura.tv).
Poleg tega, da je Ana vsa leta pripravljala tv oddaje, je bila zraven tudi pridna študentka. Je diplomirana komunikologinja in magistrica sociologije. Poleg tega je več let študirala tudi transakcijsko analizo in imago terapijo, tako da je tudi svetovalka za medosebne odnose.
Odkar ima dva fantka, svetuje tudi mladim staršem pri vzgoji otrok. Predavanja vodi na svoji fb strani Ljubeča mama.

 

 

Dino 
Dino je najboljši snemalec oddaje Štiri tačke, ker je zelo potrpežljiv in ima zelo rad živali. To pa je za snemalca tovrstnih oddaj zelo pomembno, saj je včasih treba pri snemanju imeti veliko potrpljenja in dobre volje, večkrat pa moraš biti kar precej pogumen.

 

 

Maskoti oddaje
Seveda pa nobena oddaja ne mine brez maskot oddaje Štiri tačke. Deset let sta bili to Tisa in Zoya (več o njiju izveste v okencu “Tisa in Zoya”), potem Bajka in Zoya in zdaj zabavata gledalce vsak mesec Zoya in Hana.

 

 

Maskoti oddaje sta zdaj Zoya in Hana, ki skupaj z Natašo napovedujeta prispevke oddaj.

 

Po Zoyini smrti je v naš dom nepričakovano prišla mala yorkica Loti Love. Mala živahna raketka je pomagala, da so se naše solze hitreje posušile in prinesla v naše življenje novo radost in veselje.