Delite vsebino z vašimi prijatelji:

 

Nataša dobi ponudbo za oddajo o živalih
Natašina pot na televiziji se je začela veliko prej, preden je dobila vabilo k vodenju oddaje o živalih. Leta 1989 je na TV Slovenija vodila takrat zelo popularno oddajo 3×3 in s prispevki sodelovala pri zelo odmevni nedeljski oddaji Zdravo…

 

 

Ko je s svojim delovanjem leta 1995 začela nova televizija TV 3, so Nataši ponudili, da pripravlja in vodi oddajo o živalih, saj so vedeli, da je velika ljubiteljica živali in narave in da že vrsto let v šoli, kjer je bila takrat zaposlena, vodi krožek 4 tačke in da ima tudi na radiu Kranj tedenske oddaje namenjen živalim Štiri tačke.

 

Štiri tačke kmalu osvojijo številne gledalce
Tako je Nataša stopila v nov svet in niti za trenutek ni pomislila, da mu ne bi bila kos, saj je s prvim trenutkom začela delati iz velikim veseljem in ljubeznijo. Nastala je televizjska oddaja Štiri tačke, ki je kmalu osvojila številne gledalce po Sloveniji. Ker sta pri nastajanju oddaje z nasveti že od vsega začetka sodelovala Natašina hči Ana in mož Dino, sta kmalu postala tudi člana ekipe, skupaj s takratno njihovo psičko, kokeršpanjelko Yuki, ki je v Natašinem naročju sedela pri vseh napovedih oddaje. Čez nekaj let se ji je pridružila bernka Tisa, ki je bila vseh deset let, koliko je živela, ljubljenka gledalcev oddaje Štiri tačke. Nekaj let po tem, ko je Yuki odšla med zvezdice, se je družini Bešter in tako tudi oddaji Štiri tačke pridružila mala yorkica Zoya. S Tiso sta bili pet let nepogrešljiv par oddaje.
Po Tisini smrti je Zoya eno leto sama “pomagala” pri pri vseh napovednikih … ko pa se je čez eno leto skotila Tisina prapravnukinja Bajka, se je veselje pred kamero spet začelo …

 

 

Štiri tačke na različnih televizijah
Oddaja je bila nekaj let na sporedu televizije TV 3, nato so se odzvali na številne prošnje direktorja TV PIKE Staneta Graha in preselili na omenjeno televizijo. Tam je oddaja tekla skoraj 8 let .
Zadnja leta pa lahko Štiri tačke gledalci spremljate na televizijah TV RTS, TV Paprika in TV Vaš kanal ( točni termini pod Kje in kdaj). Oddaja Štiri tačke je na sporedu že več kot 10 let. V vseh teh letih ni niti enkrat manjkala.Če vprašate gledalce, zakaj imajo radi oddajo Štiri tačke, vam bodo povedali, da zato, ker je zelo dinamična in zanimiva in vsem se zdi prekratka. Sestavljena je namreč iz različnih prispevkov in prav vsi nastajajo na terenu. Beštrovi se zavedajo, da bi veliko lažje in z manj truda delali oddaje kar v studiu, saj bi tako v pol ure naredili vse. Ampak, to ne bi bilo isto. Kljub temu, da za vsak prispevek porabijo precej časa za snemanje in montažo, ostajajo zvesti takemu načinu, saj je za gledalce veliko bolj zanimivo, če vidijo, kako na primer nek kuža živi, se igra, kje je njegov prostor, kako se razume z drugimi … kot pa, da o tem le nekdo pripoveduje v studiu.

 

 

V vseh teh letih je ekipa oddaje Štiri tačke obiskala že ogromno vzrediteljev psov in mačk, različnih prireditev, veterinarskih ambulant, znanih Slovencev in njihovih ljubljenčkov, znanih kinologov, predstavila mnogo različnih pasjih in mačjih pasem in drugih živali, pa še bi lahko naštevali. Redno tudi pomagajo zapuščenim in zavrženim živalim. Najbrž je malo Slovencev, ki še niso slišali za oddajo Štiri tačke.

 

Posebne oddaje 
Med posebnimi oddajami je treba omeniti oddajo, v kateri so gledalci lahko videli, kako je Tisa skotila 7 mladičkov, ki jih je Dinotova kamera spremljala od rojstva pa do dne, ko so odšli od mamice Tise in družine Bešter. To so bili številni nepozabni trenutki, ki so ganili mnoge gledalce. S pohvalami so se oglašali še ljudje, ki sicer niso ljubitelji živali, ampak so se jih posnetki malih medvedkov močno dotaknili …

 

Jubilejne oddaje 
V sklopu številnih oddaj sta bili dve tudi jubilejni. Najbolj v spominu bo najbrž vsem ostala 100. oddaja, v kateri je Ana gostila takratnega predsednika države dr. Janeza Drnovška in njegovega Brodija. Na snemanju so se imeli tako luštno, da sta predsednik in njegov Brodi Beštrove kasneje obiskala tudi na njihovem domu na Katarini nad Ljubljano.
Tudi 200. oddaja je bila nekaj posebnega, saj so se praznovanja udeležili številni znani Slovenci s svojimi kosmatinci in se po prijetnem druženju posladkali s torto velikanko v obliki Tise in Zoye.
Tudi 300.oddaja je bila nekaj posebnega, saj se je na snemanju in druženju v Tivoliju zbralo veliko znanih Slovencev in njihovih kosmatincev, prišli ša so tudi številni prijatelji, ki so nazdravili oddaji in 15 letnem delovanju agencije Dino.
Za odlično vzdušje sta skrbela Diana in Simon ( duo Platin), zapela je tudi mala Lina, predstavili so se bernski planšarji, ki so vlekli vozičke, v katerih so sedeli otroci, svoje glasbene točke so pripravilie Šapice, nastopila pa je tudi evropska prvakinja v dog frizbiju Amadea Colja s psičko Boro. Skupaj s sponzorjem Mr.Pet so izžrebali glavno nagrado nagradne igre v vrednosti 800 eur in razrezali posebno torto, na kateri so bili čokoladni kužki …

 

 

Še ena posebna oddaja … 
O naši dragi Tisi …
V slovo, v spomin in v zahvalo za vse, kar nam je lepega dala v naših skupnih letih življenja.

Oddajo si lahko pogledate v albumu VIDEO.

 

20. rojstni dan oddaje Štiri tačke 

Pripravljati televizijsko oddajo neprekinjeno 20 let, je res velik uspeh. Štiri tačke so maja 2016 praznovale 20. rojstni dan. Za ta svečani jubilej sta Nataša in Dino skupaj z Ano pripravila posebno oddajo Moj dan.

Oddajo si lahko pogledate v albumu VIDEO.

 

 

Še ena žalostna oddaja … 

Žal je eno leto za tem nastala še ena posebna oddaja – Naši Bajki v spomin.

Oddajo si lahko pogledate v albumu VIDEO.

 

 

Težko slovo od naše Zoyči …
Naša mala Zoya je bila z nami več kot 17 let, zelo težko nam je bilo, ko je morala zapreti svoje očke.